Kahdeksan tapaa käyttää kesäkurpitsaa

Pitkästä aikaa tuli mieleen kirjoitella blogiin asiaa KESÄKURPITSAsta :D

Montako kesäkurpitsan käyttötapaa sinulla on? Kerro reseptisi muillekin!

Listasin omat tapani, ja niitähän tuli monta :

1. Grillatut kesäkurpitsat

Pyöreitä kesäkurpitsoja (100-200g painoisia). Halkaise puoliksi. Koverra lusikalla kolot. Ripottele suolaa ja anna vettyä.
Paista jauhelihaa, muuta lihaa tai muuta haluamaasi täytettä pannulla. Mausta mieleiseksi pippurilla, suolalla, yrteillä, sipulilla, valkosipulilla, jne. Sekaan voi laittaa myös kurpitsoitten koverrokset.
Mausteita saa olla reilusti, koska kurpitsa itse on hyvin mieto.
Täytä kupit täytteellä . Laita juustoa (vuohenjuusto, mozzarella, emmental, jne) päälle.
Paista uunissa n 200C 20-30 minuuttia. Kypsyminen riippuu kurpitsan koosta, pienet valmistuu nopeammin.
Tarjoile sellaisenaan, lisukkeena tai salaatin kanssa.


2. Kesäkurpitsa spagettti

Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Paista pannulla. Lisää mausteita oman maun mukaan. Ripottele juustoraastetta kuumien suikaleiksi päälle ja tarjoile esim jauhelihakastikkeen lisukkeena.
Tästä saa helposti muunneltua esim pyttipannun: kurpitsasuikaleiden joukkoon grillamakkaran paloja, pekonia, metsäsieniä, sipulia, mausteita, jne. Kuumenna kaikki pannulla ja tarjoile.

3. Kesäkurpitsa Purilainen

Isohko kesäkurpitsa tai pyöreä kesäkurpitsa Jauhelihaa Sieniä (kanttarelli, tatti, ym) Sipulia Juustoa Burger- mausteita ja yrttejä oman maun mukaan Suolaa
Leikkaa kurpitsasta noin 0,5 cm viipaleita. Tee jauhelihasta samankokoisia pihvejä ja maista oman maun mukaan yrteillä, mausteilla ja suolalla. Paista molemmat pannulla. Paista mausteeksi sipulia, sieniä, paprikaa, suolakurkkua, tai muita mausteita oman maun mukaan.
Kokoa purilainen: kurpitsaviipale, pihvi, mausteet, juusto ja kurpitsaviipale. Käytä lisukkeina pastaa, ranskalaisia, perunaa ym tai tarjoile sellaisenaan.

4. Letut 

Lettutaikinassa 1/3 voi olla soseutettua kesäkurpitsaa.

5. Kesäkurpitsamuhennos 

1 iso Kesäkurpitsa (1,5 kg) kuutioituna 
1 tlk tomaattimurskaa 
2-3 valkosipulin kynttä 
2-3 sipulia kuulotettuna 
1 tl herbamarea tai muuta yrttimaustetta
1 dl ruoka cremeä


6. Suklainen kesäkurpitsakakku

6dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
1,5dl kaakaojauhetta
2dl öljyä/ sulatettua margariinia
5dl raastettua kesäkurpitsaa kuorineen
2tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2 munaa

Sekoita kaikkia aineita yleiskoneessa 30 sekuntia hitaasti, sitten 3 minuuttia nopeasti. Kaada kookkaaseen, voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40-45 minuuttia.

VINKKI: Saat täytekakun täyttämällä pohjan kurpitsahillolla. Helpon kuorrutuksen saa Dan Suckerin uudella kaakaotomusokerilla (ohje paketissa) tai sulatetulla valkosuklaalla.


7. Kesäkurpitsaleipä

Leikkaa noin 0,5 cm paksuinen siivu kesäkurpitsaa. Päällystä kuten voileipä pitämilläsi leikkeleillä, juustolla, ym. Nauti kuten voileipä, mutta ilman hiilareita!

8. Syö sellaisenaan päästä lähtien tai suikaloi ja dippaa lempi kastikkeeseesi :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesän Uutuus - Pyöreä Kesäkurpitsa

Hevoskonstellaatio